Biografie Chris van der Ende

"Lachen is de kortste afstand tussen mensen" (J.F. Kennedy)

Chris van der Ende is meester in de improvisatie, wat hem berucht heeft gemaakt bij 'ruig publiek'. Met een ongekende snelheid maakt hij niets -en niemand ontziende grappen. Een gemiddelde van 175 volle lachen in 30 minuten maken een show van Chris een ware workout voor de lachspieren.

Chris, een Braziliaan die als kind werd geadopteerd door een Hollandse familie uit het kassen-gebied, klom op en werd een van de snelste stand-up comedians van Nederland. Zijn levenswijsheid, doorzettingsvermogen en ongekend snel denkvermogen.

 
De Stentor: "De energie spettert van hem af en hij houdt tegelijkertijd volop contact met de toeschouwers. Zijn onderwerpen ademen de huidige tijdsgeest en zijn daarom snel en gevarieerd"

De Morgen: "Het was de ervaring die hem tot meest geslaagde act van de avond maakte: goede mimiek en gestiek, vlotte interactie met het publiek en goede grappen."

Comedyschool

Chris: "Al 15 jaar lang maak ik reizen om te leren van de grootste commedians op aarde. Ik heb ongelooflijk veel gelezen over en gezien van comedy. Ik heb de grootste geheimen van wereldberoemde comedians ontrafeld en omgezet in een begrijpelijk comedy systeem dat beginnende commedians op het goede spoor zet en gevorderde commedians een steviger fundering geeft.

De theorie van mijn workshops zijn het beste van 15 jaar onderzoek en observatie, in een eenvoudig systeem gevat. Het schrijven van goede, persoonlijke grappen vanuit dit systeem staat centraal. De praktijk oefeningen draaien vooral om performance technieken. Ik begeleid mijn studenten door ze wegwijs te maken in de comedy wereld en door regelmatig te zorgen voor (open) podiums." 

Elke zes weken start een nieuwe workshop reeks op zondagen van 14:00 tot 16:00. Prive coaching is ook mogelijk.

Neem contact op voor meer info.